vrijdag 23 april 2010

Met een lach en een traan

Met een lach en een traan, zo namen we vorige week afscheid van mijn tante. Amper 56 jaar oud en nog een heel leven voor haar.

Op slechts 3 weken tijd is ze van ons heen gegaan. Terwijl mijn oma (haar moeder) al eventjes in de winter van haar leven is en ons beetje bij beetje verlaat….

Als moeder je kind nog moeten afgeven terwijl je zelf ,met al de kracht die je nog in je hebt, vecht om nog even langer bij je kinderen en kleinkinderen te blijven dat moet vreselijk zijn…

Maar vorige week donderdag hebben we dus afscheid genomen van onze tante Lizette. Het was een heel persoonlijke ,emotionele en mooie dienst in het crematorium te Beuningen (in Nederland, want daar woonde mijn tante ).

Hoe droevig een begrafenis/crematie is , zo gezellig kan het samen zitten en herinneringen ophalen achteraf zijn. Samen met de neven en nichten wat bijkletsen….gewoon gezellig samenzijn.
Daar groeide ook het idee om jaarlijks 1 a 2 keer een neven – en nichtendag te organiseren.
Mijn oudste nicht en mezelf gaan er dit jaar onze schouders onderzetten dus al iemand nog ideetjes heeft om van deze dag een succes te maken , shoot !!
( alle hulp is welkom , we gaan met ongeveer 25 personen zijn van 18 – 35 jaar )En tante … someday we’ll meet again !